Energie

Energie is een maandelijkse kostenpost, waar veel geld naar toe gaat. Besparen op uw energierekening is echter een vrij eenvoudige en snelle manier van geldbesparing, die veel kan opleveren. De meest eenvoudige: zorg voor voldoende ventilatie in uw huis. Niet alleen helpt u het milieu hiermee een handje, u geeft ook uw portemonnee meer lucht.

Verwarming

Gemiddeld genomen bestaat de helft van uw maandelijkse energierekening uit verwarmingskosten. U zou deze kosten omlaag kunnen brengen door de thermostaat lager te draaien wanneer u uit huis gaat. Bent u thuis en heeft u de thermostaat op uw gewenste temperatuur gedraaid, dan kunt u deze weer omlaag draaien wanneer de gewenste temperatuur bereikt is. Vaak wordt deze op de temperatuur gelaten, waardoor de verwarming regelmatig aanslaat waar het niet nodig is.

Veel huizen hebben dakisolatie en dubbel glas, maar ontbreekt nog regelmatig gevel- en vloerisolatie. Het isoleren van uw vloer bijvoorbeeld levert gemiddeld een besparing van € 210,- per jaar op. Zonnepanelen op uw dak kunnen u ook extra besparingen opleveren. Door goed naar uw isolatie en uw warmteverbruik te kijken valt er veel geld te verdienen.

Water

Ook valt er veel te besparen in het watergebruik. Zo zou u bijvoorbeeld het aantal minuten dat u doucht kunnen terugbrengen naar 5 minuten. En sluit dan gelijk een waterbesparende douchekop aan. Dat merkt u tijdens het douchen niet, maar wel in uw portemonnee. Het installeren van een zonneboiler of een hybride waterpomp is ook een investering die u makkelijk terugziet in uw maandelijkse lasten.

Electriciteit

Heeft u een verouderde koelkast of andere oude apparaten in huis, dan kunt u deze vervangen door A+++ apparaten. Ook oudere plasmaTV’s slurpen energie. Een belangrijke tip: gebruik uw apparatuur efficiënt. draai bijvoorbeeld pas een was als de trommel echt vol zit, of zet de TV uit als niemand kijkt.

Zo zijn er tal van mogelijkheden tot besparen. Daar adviseren we u graag over.